Oyun terapisine dair ebeveynlerin sorduğu sorulardan birkaçını yanıtladım. Oyun terapisigününümüzde çok yaygınlaşsa da bazı noktalarda yanlış ya da eksik bilgi olabiliyor.

Ben de kafa karışıklığını gidermek adına, oyun terapisine dair ebeveynlerin sorduğu sorulardan birkaçını yanıtladım.

Sizin de bu alanda merak ettikleriniz varsa yorumlara ekleyebilirsiniz.

Keyifli okumalar!

1. Oyun terapisi kaç seans sürer?

    Oyun terapisinde net bir seans süresi söylemek mümkün değildir. Çocuğun problemine, ailenin dinamiklerine ve sürece göre değişiklik göstermektedir. Oyun terapisinden verim alınabilmesi için minimum 8-12 seans devam edilmesi gerekmektedir.

2.Oyun terapisine her hafta mı gidilir?

    Oyun terapisinin sıklığı ailenin terapiye ulaşılabilirliği açısından değişiklik gösterebilmektedir. Önerilen ve verimli görülen seans sıklığı haftada 1’dir.

3.Oyun terapisi çocuğun problemine kesin çözüm sağlar mı?

    Oyun terapisi, psikologların uyguladığı terapi çeşitlerinden sadece biridir. Her çocuğun ihtiyacı farklıdır. Bazı çocuklar oyun terapisinin dinamiklerine çok güzel cevap verebilmekle birlikte bazı çocuklara da iyi gelmeyebilir. Bunu aynı ilacın herkeste faydalı olmaması gibi düşünebilirsiniz.

4.Oyun terapisi ebeveynlerin oynadığı oyundan nasıl farklılaşmaktadır?

    Oyun terapisi çocukların duygularını, ihtiyaçlarını ve yaşadıkları zorlukları anlamlandırmasına yardımcı olan bir terapi çeşididir. Oyunun her türlüsü iyileştirici olmakla birlikte evde oynanan oyunda ebeveyn ile çocuk arasında terapötik ilişki kurulamaz. Çocuk tamamen tarafsız birine tarafsız bir yerde kendini açar. Terapist de ona eşlik eder.

 

Kategoriler: Blog

0 yorum

Bir cevap yazın